Location

Industrielaan 20,
8520 Kuurne, Belgium

Contact

General: +32(0)56/35.16.34
Direct Number Alexia Florin: +32(0)497/16.01.97

fineerhandel@florin.be

Gerookte Eik

Gerookte eik fineer is bij Florin Fineerhandel bij uitstek één van dé boomende houtsoorten van de laatste jaren. Dit hoeft niet te verwonderen: wegens het productieproces, waarbij eikenhout via een bewerking met ammoniakdampen gerookt wordt, wordt het looizuur beïnvloed, waardoor het eikenhout verkleurt. Deze verkleuring gebeurt bij elke stam op een verschillende manier en is niet 100% controleerbaar, wat meteen de waarborg biedt dat elke gerookte eik stam een uniek kleurenpatroon verkrijgt, variërend van beige tinten tot bijna zwarte tinten.

Dit brengt meteen het volgende voordeel van gerookte eik met zich mee ten opzichte van het inkleuren van gewone eik fineer: wie kiest voor gerookte eik, krijgt gegarandeerd een heel scala en bruintinten in zijn interieur, terwijl bij het lakken van gewone eik fineer dient gekozen te worden voor een specifieke kleur.

 

IN FOCUS

Choco eik Gerookte Eik Florin Fineerhandel 2
Choco eik Gerookte Eik Florin Fineerhandel

"Denk bij gerookte eik niet enkel aan donkere tinten."

"50 shades of brown"

gerookte eik fineer - florin fineerhandel - sfeerbeeld

Garantie voor unieke projecten

Bij Florin Fineerhandel ontvangen we graag bouwheer, schrijnwerker en architect om samen te zoeken naar de beste opties per specifiek project. We hebben standaard verschillende stammen gerookte eik op stock met erg gevarieerde kleurpatronen. Eens de keuze is gemaakt, zorgen wij voor de rest.

Hebt u een referentie gezien die u mooi vindt? Wij gaan in heel Europa op zoek naar de beste stammen die het best matchen met uw referentie.

Een voordeel van gerookte eik ten opzichte van verschillende edele houtsoorten, is dat u qua prijs een serieus stuk lager uit komt en dus toch steeds verzekerd bent van een uniek project. 

Contacteer ons:

+32(0)56/35 16 34