houtsoorten

Fineer

Voorbeeld van wilde makassar

Eens de keuze voor fineer gemaakt is, is de belangrijkste keuze naar look toe, de keuze van de houtsoort. Hoewel er steeds heel veel (al dan niet ingekleurde) eik gebruikt wordt in de fineer wereld, zijn er heel wat houtsoorten voorhanden die een unieke look kunnen geven aan uw project. Op deze pagina vindt u reeds heel wat samples. Toch dienen we er bij te vermelden dat elke boom uniek is en met elke houtsoort ook qua look heel verschillende vellen fineer bekomen kan worden.

Hieronder ziet u bijvoorbeeld pakken die allen van de houtsoort “Makassar” zijn. U ziet dat ze elk een heel eigen karakter hebben. Daarom is het best dat u de pakken bij ons komt uitkiezen en niet gewoon afgaat op een sample die u ergens gezien hebt. Wat we wel doen, is op basis van een door u gegeven staal de markt rond zoeken tot we een stam hebben gevonden die een heel gelijkaardige tekening heeft.

Naast de keuze van houtsoort bepaalt ook het type afwerkingslaag, de vernislaag de uiteindelijke look van uw project. Hieronder vindt u een staal Palissander fineer met aan de bovenzijde de brute fineer en aan de onderzijde de verniste, afgewerkte versie zoals deze in een interieur zou voorkomen.

Vernis
Voorbeeld van wilde makassar
FWF Florin Fineerhandel

Florin Fineerhandel N.V.

BTW-nummer: BE0405.340.135

Industrielaan 20

8520 Kuurne, Belgium

+32(0)56/35.16.34

fineerhandel@florin.be

Florin Fineerhandel 2020

© All rights reserved.