Location

Industrielaan 20,
8520 Kuurne, Belgium

Contact

General: +32(0)56/35.16.34
Direct Number Alexia Florin: +32(0)497/16.01.97

fineerhandel@florin.be

FLORIN FINEERHANDEL

sinds 1942 de standaard voor hoge kwaliteitsfineer in België

jaar ervaring

de

generatie

houtsoorten op stock

  • All
  • Fineer
Florin Fineerhandel
Florin Fineerhandel
wat is?

Fineerhout

Wat is fineer eigenlijk?

Vellen fineer zijn dunne houtstroken van standaard 0,6 mm dikte die samen worden gevoegd op basis van lijm of draad en daarna op een drager worden gekleefd. Deze drager kan variëren van een flex tot een type plaat (mdf, multiplex, spaanderplaat,…) naargelang de toepassing. De vellen variëren van ongeveer 1 tot 4 meter lengte en worden normaliter in pakken van 28 of 32 vellen gebundeld. Deze fineervellen hebben dan dezelfde tekening en vormen uitgevouwen een mooi geheel voor uw project. In tegenstelling tot massief hout, dat uit een boomstam gezaagd wordt, wordt fineer dus in smalle vellen gesneden met een dikte van 0,6 tot 4mm. Hierdoor is fineer een product waarbij het minste resthout overblijft uit een stam waar men niets meer mee kan beginnen.

Kiezen voor fineer is kiezen voor een uniek interieur; zij het een gefineerde wand, een gefineerd meubel of een fineerparket. De tekening die het houtfineer bij u vormt, is uniek en dit in tegenstelling tot de vele imitaties die vandaag geproduceerd worden. Deze op olie gebaseerde plastieken producten zijn bovendien erg schadelijk voor het milieu. Daar fineerhout echter een natuurproduct is, krijgt het ook meer karakter naar verloop van tijd.

waarom?

Fineer

Florin Fineerhandel
Florin Fineerhandel

Florin Fineerhandel

Kiezen voor fineer is slechts de start: Florin Fineerhandel biedt als oudste fineerhandel van België een keuze uit ongeveer 80 verschillende houtsoorten, verdeeld in verschillende kwaliteiten. Eens de keuze van de houtsoort vaststaat, kan men per project kijken naar het gewenste resultaat. Op basis hiervan wordt de snijwijze, voegwijze en de drager (= type plaat of fineerflex) gekozen. De snijwijze en voegwijze van het fineer dragen in grote mate bij tot de uiteindelijke look van uw project. Florin Fineerhandel heeft in house architecten om u persoonlijk te begeleiden en met u mee te denken vanaf de keuze van de pakken tot het afgewerkt eindresultaat.